Egenfinansierte datamaskiner

I år har elevene ved Vg1 på medier og kommunikasjon vært nødt til å finansiere sine egne bærbare mac'er. Ordningen skal ikke gi økte kostnader totalt sett, og gir samtidig elevene mer frihet.

Etter et politisk vedtak i fylket fikk skolen endelig klarsignal og kunne informere søkerne om at det var lagt opp til egenfinansiering av datamaskiner i utdanningsprogram for medier og kommunikasjon. Forutsetningen for det vedtaket var at det totalt sett ikke skulle medføre økte kostnader for elevene. Utgifter til lærebøker og utstyr ble tilsvarende redusert. Kostnadene kan likevel oppleves høye, og dermed problematisk for enkelte elever.

- Elevene kunne velge mellom å kjøpe mac'en med en gang, eller lease den over en periode på tre år. Dette har vi gjort fordi vi ikke kan forvente at alle har nesten 10 000 kr i hånda uten videre. De som har nettopp kjøpt bærbare pc'er får selvfølgelig bruke dem, sier avdelingsleder Randi Aarskaug.

På skolen og privat
- Det som er fint med å ha bærbare mac'er er at nå har elevene mye mer fleksibelhet. De kan sitte ut i gangen, i kantina, hvor som helst å jobbe med prosjekter, isteden for å være tvunget til å sitte i klasserommet. Dessuten er det fullt mulig å holde på med oppgavene hjemmefra, understreker Randi Aarskaug.

Mac'ene blir ikke bare brukt i skolearbeidet, men også privat for elevene. I-Life som følger med datamaskinen har man har mange programmer som er fine til ting som ikke bare har med skolen å gjøre.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.