Avspark for 1100 elever

Til sammen møtte omtrent 1100 elever til i gymsalen første skoledag. Av disse var mer enn 400 førstegangselever ved Åssiden vg skole.

Mandag 21. august møtte omtrent 400 nye elever for å bli plassert i sin basisgruppe og for å bli kjent med sin kontaktlærer. Som vanlig inneholdt rektor Dag Siljans velkomsttale både plikter og rettigheter som elevene må forholde seg til, inkludert skolens nulltoleransepunkter mot krenkende språkbruk, mot forsøpling og mot røyking utenfor anvist plass.

Den lille skolen i den store
Dette skoleåret skal totalt omtrent 1300 elever tilbringe hverdagene på Åssiden vgs. – Likevel hører vi ofte elever si at de aldri har gått på en så liten skole, fordi vi er spredt på syv bygninger og elevene opplever at avdelingen er deres skole, forteller lærer Ulf Ludvigsen.

Myk start for alle
Alle avdelinger har spesielle opplegg de første dagene, for eksempel idrettsturneringer, museumsbesøk, rebusløp, grilling og turer av forskjellig slag. Medier og kommunikasjon holdt vennskapelig volleyballturnering mellom gruppene, både de nye og de på videregående kurs.

– Det er greit med en annerledes måte å bli godt kjent på. Første-inntrykket er bra, men jeg var nervøs når vi møtte i gymsalen første dagen, forteller Stine Neumann (15) fra 1MKA og forteller at hun valgt medier og kommunikasjon som spennende alternativ til studiespesialiserende utdanningsprogram.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.