Åpen dag for håpefulle 10. klassinger

Som vanlig fikk 10. klassinger besøke Åssiden vgs på Åpen dag i november. Elever, lærere og rådgivere fra ungdomsskoler i nedre Buskerud fikk informasjon om videre utdanningsløp og yrkesmuligheter.

Det årlige arrangementet trekker hvert år mange elever som er interesserte i mer informasjon om yrkesfaglig utdanning.

Mange muligheter i stor skole
- Dette er en kjempefin mulighet for å se hva slags linjer jeg kan velge mellom på Åssiden. Det er fint å se at dere jobber for å rekruttere nye elever til skolen deres, jeg synes også det er fint at vi blir guidet rundt her. Det er en stor skole, jeg tror ikke jeg hadde funnet frem på egenhånd, forteller Magnus Holstad fra Svensedammen ungdomskole.Han er også fornøyd med opplegget han møter i gymsalen på skolen, hvor elever fra ulike linjer satt opp stands med plakater å brosjyrer for å fortelle om deres erfaringer fra utdanningsprogrammene de går på.

Spennende konkurranser
I gymsalen ble det også arrangert flere typer konkurranser, med flotte premier og mange aktive elever. Ved avdelingen for mekaniske fag var det en drill i premie, noe som var svært populært blant ungdomsskole elevene. Forsvaret hadde stand hvor de informerte om karrieremuligheter i Forsvaret. De arrangerte også en "sit-ups-konkurranse" der elever i alle aldersklasser enten ble med på leken eller heiet de andre klassekameratene frem.

Kommer tilbake
Truls Pedersen, elev ved Børresen ungdomskole, synes dagen var både interessant og lærerik – Jeg vet ikke hvilket utdanningsprogram jeg vil velge, men at jeg vil gå på Åssiden, det er hvert fall sikkert, understreker han til slutt.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.