A-blokkas nye ansikt

Det er nå bestemt at A-bygget skal renoveres. Målet er at bygningen fra 1970 skal få mer lys, åpenhet og et generelt triveligere miljø.

– Vi skal rive en del vegger for å gjøre det mer åpent og få lys utenfra helt inn i midten av bygningen. Kanskje vil resepsjonen blir det første som møter deg når du kommer inn. Vi skal endre bygget slik at man virkelig føler seg velkommen her. I hovedsak vil det nå bli færre dører og flere åpne rom, sier rektor Dag Siljan.

I dag møtes de besøkende av en lang, lukket gang, og kun et lite skilt viser døren til administrasjonen.

Allrom
Midt i bygget skal det ligge et allrom. Her vil det være en stor kantine i det daglige, men det er ment som et sted som også skal kunne brukes til det meste, fra møter med hele staben på skolen, til konserter for elever. Målet med allrommet er at skal fungere som en møteplass for alle på skolen. Som resten av bygget skal det åpnes mye mer opp. Tegningene er på langt nær klare enda, men en av mulighetene er en helt åpen inngang i et av hjørnene i allrommet.

Hva skal ligge her?
Avdeling for design og håndverk skal fortsatt ligge i det "nye" A-bygget. Det samme gjelder administrasjonen og en del av de støttefunksjonene som ligger der fra før. Siden kantina skal flyttes opp i det nye allrommet, er det en del ledig plass nede. –Det blir sannsynligvis noen ekstra undervisningsrom der. Kanskje blir det også et åpent, litt større rom hvor vi kan ha flere elever samtidig, forteller Siljan.

Ventilasjonsanlegg
Det vil også bli investert i et skikkelig ventilasjonsanlegg. - Det som har vært til nå i A-bygget er altfor dårlig. Dette er det bra vi får gjort noe med, sier Dag Siljan.

Ny idrettshall
Bakgrunnen for ombyggingen er den nye idrettshallen som er planlagt på Berskaug. Denne hallen skal etter planen stå ferdig høsten 2007. Skolen har allerede en avtale om å få bruke den til gymnastikkundervisning, etter planen allerede fra starten av 2008.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.