Storinnrykk av niendeklassinger

I uke 10 og 11 skal totalt 1000 niendeklassinger oppleve den virkelige undervisningssituasjonen på yrkesfag. Målet er at de skal kunne ta riktig valg av videregående skole og dermed forhindre feilvalg og frafall underveis i utdanningen.

Marianne Marken (15) fra Eknes ungdomsskole var kjempefornøyd med måte hun ble tatt i mot i avdelingen for Restaurant- og matfag. – Elevene er hyggelige mot oss og vi ble tatt godt imot. Jeg ante ikke at det var så mange kjøkken eller at det er såpass stort og velutstyrt her, forteller hun. Ungdomsskolene fikk blant annet bake rundstykker eller boller med god hjelp av lærere og elever på linja.

Viktig for rekruttering
Martin Tobias Strand (14) syns det er gøy å lage mat og vurderer å søke på kokkelinja. – Disse dagene er veldig hyggelige og det er klart at vi håper det gir resultater i form av søkere senere, bekrefter faglærer Siw Halvorsen. Eknes-elevene er enige i at det er greit å besøke videregående skoler allerede i niende: - Det er bra at vi får komme hit tidlig. Vi trenger å tenke oss godt om for ikke å velge feil, sier Marianne og Martin samstemt.

Ungdomsskolelærere eget opplegg
Mens elevene deres fikk opplæring rundt om i de forskjellige avdelingene, fikk ungdomsskolelærerene informasjon om hva Kunnskapsløftet medfører av forandringer i videregående opplæring. De fikk også høre om planene for prosjekt til fordypning.

Lette overgangen til vgs
Målet med prosjektet er å lette overgangen mellom trinnene. Et vesentlig punkt er besøk og deltakelse i ordinær undervisning på en videregående skole valgt etter elevenes ønske. Målgruppe for prosjektet er niendeklassinger i Drammen og Nedre Eiker kommuner. I tillegg til Åssiden deltar Drammen vgs, Strømsø vgs og Eiker vgs i prosjektet.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.