Politisk demonstasjonsstreik

Utdanningsforbundet og Skolenes Landsforbund gjennomfører torsdag 30. mars en politisk demonstrasjonsstreik. Aksjonen varer fra kl 12.00 og ut arbeidsdagen, og medfører at omtrent 500 elever får fri eller må jobbe under tilsyn av andre ansatte.

- Dette er en alvorlig situasjon. Vi vil sikre kvaliteten i skolen, og god undervisning krever at lærerne har tid til forberedelse. Ved å presse lærerne til mer bundet arbeidstid, blir det vanskeligere, samt at andre oppgaver blir pålagt, sier plasstillitsvalgt Henning Halvorsen i Skolenes landsforbund (SL). Han understreker også betydningen av engasjerte lærer for å få gjennomført Kunnskapsløftet.

Mange elever berøres
For skolen vil omtrent 500 elever få alternativt tilsyn eller fri: - Elever som ikke har lærere etter klokka 12 skal enten få forsvarlig tilsyn, for eksempel under prøveavvikling, eller fri ut dagen. Vi skal ta spesielt hensyn til sikkerheten i verkstedsundervisning samt til elever med spesielle behov, forteller rektor Dag Siljan.

- Jeg mener at en streik som den rammer bare tredjepart og dermed er meningsløs. Samtidig er nok avtaleverket modent for en total revisjon, sier Dag Siljan.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.