Omsorgsbolig i tidligere lagerrom

Elevene i 2MAA lager i stand en omsorgsbolig i C-bygget. Et tidligere lagerrom skal bli til sengehall, treningsrom og demonstrasjonsrom for bruk i undervisningen i helsefagene.

- Vi pusser, sparkler og maler. Både gulv, vegger, tak og vinduer skal renoveres, forteller Morten Lund (18) og Robert Prytz Tooth (18), begge representanter for 2MAA, eller skolens extream makeoverteam som de også kaller seg.

Virkelighetsnær opplæring
– Vi blir brukt som en vedlikeholdsavdeling i miniatyr her på skolen, forteller lærer og coach Roger Berglund. Elevene er fornøyd med denne typen oppdrag: - Det er bedre å gjøre denne typen oppgaver enn bare å male i malerverkstedet. Dette er mer realistisk og gir mer "ekte" erfaring, forteller elevene som også ber om forståelse for at det nødvendigvis blir litt malingslukt når de jobber, selv om all maling er vanntynnbar.

Praksis i skolen i helsefagene
- I første omgang er det omsorgsfagklassen som skal bruke dette rommet for å få praksis trukket inn i skolen. Senere skal alle helsefagelevene bruke rommet for å få relevant opplæring, forteller lærer Thove Helene Ruud fornøyd.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.