Nyttårsrakett i kantina

Det ble avfyrt to raketter i kantina og kantinegangen i a-bygget første skoleuken etter nyttår. Flere elever opplevde hendelsene som skremmende.

- Dette tar vi svært alvorlig. Bruk av fyrverkeri innendørs kan føre til personskader og brann, sier assisterende rektor Eli Kvarme. Hun understreker samtidig at ingen ble skadet under episodene.

Under onsdagens lunsj ble det avfyrte en nyttårsrakett helt innerst i kantinen, og torsdag ble det samme gjort like utenfor døren. Brannalarmen ble utløst den siste dagen og omtrent 200 elever og ansatte måtte forlate bygningen. Brannvesenet kom for å sikre at alt var trygt før elevene kunne gå inn igjen.

Politiet engasjert

Politiet er nå i gang med å spore opp hvem som sto bak avfyringen av nyttårsrakettene. – Vi er avhengig at elever og ansatte samarbeider og forteller hva de vet. Dette er kunnskap vi må dele, noe som ikke er å sladre, men å ta ansvar. Vi regner med at dette ikke gjentar seg, og at de som sto for dette nå skjønner alvoret, sier Eli Kvarme og avslutter med at hun håper det er ubetenksomhet som ligger bak.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.