MK-elev hedret for vinnermanus

Med manuset "Tidsklem" vant Janne Krogh Danielsen (16) fra 1MKA Amandusprisen for beste manus. Manuset ble filmatisert av studenter på Filmskolen i Lillehammer og hadde premiere under Amandus-showet i uke 14. Hele 118 manus deltok i årets konkurranse.

Filmen ble spilt inn helgen før den 19. Amandusfestivalen. Den unge manusforfatteren ble hyllet med visning, premier og kjente artister under et stjernespekket show. - Det føles nesten uvirkelig. Det var kjempemorsomt å bli nominert, og selvfølgelig å vinne, sier prisvinneren fornøyd. Filmmanuset handler om ei jente som lyver for moren sin: - Jeg fikk tips om å skrive om noe jeg kjente til eller hadde opplevd. Da tenkte jeg at ungdommer på min alder ofte lyver til foreldrene sine, og historien handler om en jente på 16-17 år som skal ut en kveld. Hun forteller moren sin at hun bare skal til ei venninne, men moren får presset fram sannheten. Moren finner ut at hun ikke vil vite sannheten likevel, forteller Janne Krogh Danielsen. Martin Lund, registudent ved Filmskolen på Lillehammer, hadde regi på filmen. I fjor vant han Gullstolen på Kortfilmfestivalen i Grimstad med filmen "Hjemmekamp".

Nominasjon også i film
Ranghild Lie (18) og Madeleine Selvig (18) var nominert i kategorien Essay. De hadde laget en film om ungdoms selvbilde, og tok utgangspunkt i at man våkner om morgenen og ikke liker det man ser i speilet. Filmens tittel var "Speil, speil på veggen der". Jentene fra 3MKA var fornøyd med bare å bli nominert i en klasse med knallhard konkurranse.

Foto: Ingri Fjestad

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.