Lekestueproduksjon på høygir!

For tiende året på rad produserer tømrerelever fra grunnkurs byggfag lekestuer for salg. Elevene selger 15 til 20 lekestuer i året, og utslagsprisen er lavere enn materialkostnadene.

– Dette er en rimelig måte å gi elevene praktisk og relevant opplæring. Faglig er dette en niukers modul som omhandler bygging av trehus, forteller Vidar Frøysland.

Gruppearbeid
Elevene deles inn i grupper på tre-fire stykker. - Dette er morsomt. Vi lærer mer når vi jobber med noe praktisk, og fordi vi lærer på en morsom måte, husker vi også bedre, sier Lars Borge (16). – I begynnelsen var det litt konkurranse mellom gruppene, men så gikk vi over til å hjelpe hverandre, forteller Ole Christoffer Horne (16). Begge elevene er fra 1BYA.

Pris lavere enn materialkostnad
Den vanligste varianten koster kr. 4.500,- og er 1,5 ganger 1,5 meter med en overbygget terrasse på 60 cm. Det er også mulig å få laget lekestue i andre størrelser dersom man for eksempel ønsker å ha plass til å legge inn madrasser for å bruke den til gjestehytte. - Vi har hatt få problemer med å få solgt lekestuene. Det holder å markedsføre via ryktebørsen. Hittil har vi ikke hatt behov for å annonsere, forteller Tom Brede Andersen.

Og potensielle kunder kan ta kontakt med Tom Brede på 32 24 61 00.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.