Kokkeseier i Sandefjord

I uke 18 vant tre av våre kokkeelever en regional kokkekamp for elever fra Østlandsfylkene. Det er første gang elever i videregående skole har fått lov til å være med i denne typen konkurranse. Det hele foregikk i Sandefjord.

Øyvind Novak Jensen, Anja Laursen, og Helene Baaserud var godt forberedt, blant annet etter toukers utvekslingsopphold i Loiredalen i Frankrike og hardtrening uken før. – Dette gikk kjempebra, elevene hadde det gøy og ble en erfaring rikere, forteller lagleder Sølvi Haugen fornøyd.

Spennende meny
Elevene fikk selv sette sammen menyen, men utgangspunktet for hovedretten var felles for alle, nemlig kveite. Lagene skulle produsere tre retter med et pristak på råvarer på totalt kr. 700,-. Summen skulle holde til fire porsjoner av hver rett. Vinnerlaget laget foie en gras, ovnsbakt kveite, vårrull med kamchatkrabbe, confit grønnsaker, kaperssmør, mandelpotet- og jordskokkpuré. Desserten besto av vaniljeparfait, eple millefeuilles, eplegelè og kryddersirup.

Strenge dommere
Dommerne vurderte lagene blant annet ut fra hygiene, fornuftig bruk av tid, ryddighet, samarbeid underveis, utseende og smak på ferdig produkt, og laget fra Åssiden gikk helt til topps. Totalt åtte forskjellige skoler fra Buskerud, Vestfold og Telemark deltok i konkurransen.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.