Kjempeinteresse for trearbeidsfag i u-skolene

Prosjektet Design et skap avsluttet med en utstilling i Glassgata i uke 8. Det beste skapet ble kåret av en jury og vinneren, Ådne Andersen (15) fra Veiavangen ungdomsskole, ble enstemmig valgt.

- Tre mandager på rad har ungdomsskoleelevene jobbet på linjen for byggfag. Elever på 10. klassetrinn fra Stoppen, Veiavangen og Kjøsterud ungdomsskoler har vært invitert til å designe fronten på sitt eget cd/dvd skap for så å få komme til Åssiden vgs. for å lage skapet. Design oppgaven er utført på egen skole med hjelp i fra kunst og håndverkslærere. Vinnerskapet hadde en innfelt ørn i fronten på skapet: - Dette var pent og skikkelig gjort og skapfronten har et spennende design, uttalte jurymedlem Kristian Hagen (16) fra 1BYA. Premien var en håndoverfres gitt av opplæringskontoret.

Blant 12 ungdomsskoleelevene som har fått muligheten til å ferdigstille et skap de har designet fronten til, var halvparten jenter. - Vi ser dette som et sterkt signal på at også jentene nå engasjeres i håndverksfagene, sier Vidar Frøysland. Han understreker at det å knytte fagene til ungdomsskolene er viktig for rekrutteringen fremover.

Mange deltakere
Pågangen for å delta har vært så stor at ungdomsskolene har vært nødt til å arrangere egne designkonkurranser for å få frem sine verdige kandidater. Det første året deltok ca. 20 elever, i år deltar ca. 150 tiendeklassinger. Prosjektet er et samarbeidsprosjekt i mellom ungdomsskolene, Åssiden vgs og Tre-Ringen Buskerud/Vestfold. Det er tredje året konseptet gjennomføres.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.