Internasjonal dag i uke 43

Over 1000 elever og ansatte var engasjert i skolens internasjonale dag i uke 43. Aktivitetene omfattet alt fra poesiverksted og visning av film til tromme-workshop og internasjonal buffet.

Norsk Tyrkisk Ungdomsforening (NTGD) stilte med stand i gymsalen. - Responsen har vært veldig bra, og i dag er vi her for å promotere oss selv, smiler nestleder Ergul Cengel.

NTGD ønsker å samle ungdom fra alle samfunnsgrupper til begivenheter rundt Tyrkia og Tyrkias kultur. De legger også vekt på å skape samhold mellom ungdom. Ungdomsforeningen teller nå 50 - 70 medlemmer i Drammen. NTGD har fått til en avtale med Kino City Drammen. En gang i måneden viser Kino City en ny tyrskisk film til sterkt reduserte priser. 2. november vises "Pardon".

Få foreninger i Norge
I Norge finnes det fem ungdomsforeninger med ungdommer med minoritetsbakgrunn i regi. Foreløpig er det vanskelig for foreningene å få midler til å gjennomføre aktiviteter og den daglige driften. Initiativtakerne er mange ganger nødt til å dekke utgiftene fra egen lomme.

Trrrommekurs
Mar Gei, fra Matendo kultursenter på Strømsø gjennomførte trommekurs I D- bygget. Mar Gei hadde besøk av elever og voksne som var ute etter en kulturell opplevelse og i løpet av dagen hadde 30 deltakere gjennomgått kurset, blant dem Osman Erdoga (2KBA) og Nenad Momcilovic (1TBB). – Detta er jo moro, konstaterer Osman.

- Det er ikke vanskelig, bare følg rytmen, oppmuntrer Mar Gei og fortalte gladelig om teknikkene som brukes når man spiller på trommer og om hvordan det skal høres ut når det trommes riktig: - Å spille trommer alene er kjedelig. Det er når mange spiller sammen det blir morsomt, ler Mar Gei. Elevene var enige, og mente at Internasjonal dag var morsommere enn en vanlig skoledag.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.