Hvor var alle sammen?

OD-dagen er vår sjanse til å vise at norske ungdommer bryr seg om andre ungdommer som ikke har det så bra som oss. I år kom OD-dagen litt brått på mange, det var tydelig at mange valgte å jobbe hjemme.

På Drammen jernbanestasjon satt det en gjeng med glade ungdommer fra MK. - Det er viktig å ta på seg godt med klær når man skal sitte så lenge ute, sier Gunn-Helen Moen, Eli Frøvoll Thoresen og Kim Skure. – Vi selger baguetter, sjokoladekake, muffins, kjeks, saft og kaffe, sier de og puster frostrøyk.

Etter mye leting etter flere intervjuobjekter finner vi et par bøssebærere fra HS. – Vi hadde egentlig tenkt til å selge vafler, men det blei ikke noe av så da blei dette siste utvei, sier Trine Lise Hagen og rister på den skranglende bøssa, som egentlig er en gammel syltetøyboks. Kreativiteten kan man hvertfall ikke klage på. – Det funker, ler Blerta Bekteshi.

Morgenfugler fra HS
Elisabeth Larsen og Trine Lise Engen fra HS har solgte boller og kaffe fra kl 05.30-07.30. Salget gikk litt i rykk og napp, noen ganger var det kø og andre ganger ikke. Det kom flere som solgte varer, men kundene kom helst bort til oss, skryter de.

Stilskriving som alternativ
På skolen skrev omtrent 200 elever stil. Det var de som ikke rakk å finne noe å gjøre, eller ikke ville jobbe. – Dette er dobbelt så mange som i fjor, sier ansvarlig Kjell Buene. Han mener likevel at det er bra med et alternativ for elevene. Jeanette Aanerud (2HEA) var en av de som ikke ville jobbe: - Jeg har ikke vært med noen av de andre åra, og jeg så ikke poenget med å være med i år heller, forteller hun.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.