Helseelever kurset lærere i data

I uke 12 fikk samtlige lærere på Helse og sosialfag tilbud om kurs i bruk av et presentasjonsverktøy. Og kursledere var elevene i helseservicefaget.

Kurset ble kjørt i to omganger for at alle som ville være med, skulle få plass. Hver undervisningsøkt varte i en time og ett kvarter. - Det er artig å skulle kurse lærerne. Vi har brukt omtrent to uker til å forberede oss, forteller Bushra Choudhry (17) fra 2HSA. Og lærerne samtykker: - Skrekkelig moro at elevene lærer oss dette. Vi kan rimelig lite fra før, sier lærer Gunn-Kari Bakke begeistret. De aller fleste lærerne på avdelingen deltok, og som en del av opplegget fikk de utdelt en detaljert brukerveiledning for PowerPoint som elevene hadde satt sammen.

Lærerne datakompetanse økes
Noe av bakgrunnen for det spesielle undervisningsopplegget var utdanningsadministrasjonens heldagsbesøk på Åssiden i uke 6, hvor elevrådet poengterte at de var misfornøyd med lærernes ikt-kompetanse. Samtidig er det relevant i forhold til læreplanen, som sier at elevene skal kunne bruke ulike dataverktøy, samt å kunne presentere stoff også digitalt.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.