Hårruller på timeplanen for omsorgselevene

For å bøte på det faktum at lærlinger i omsorgsfag ikke å rulle hår, inngikk helseelevene et samarbeid med VK1 frisør. To grupper omsorgselever fikk i uke 5 opplæring av sine medelever på frisørlinjen.

– Dette er virkelig tverrfaglig for oss, og omfatter både hygiene, helsefag og sosialfag. Det å kunne rulle hår er viktig for oss når vi kommer ut i institusjoner og pleiehjem. Mange eldre damer ønsker å få håret sitt rullet opp, og vi må kunne tilfredsstille dette behovet, forteller omsorgselev Veronica Storsveen (27) fra 2OMA. Hennes tidligere erfaringer fra arbeid på pleiehjem har også vist at behovet eksisterer.

Elevene på VK1 frisørfag fikk i oppdrag å lære omsorgselevene å rulle hår på hårruller på gamle damer. De trente på modellhoder og på hverandre. - Våre elever synes også det er moro å være "lærere" for omsorgselevene, forteller frisørlærer Bente Sandstrak.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.