Haglebu for alle på VK2

Den årlige overnattingsturen til Haglebu ble gjennomført i uke 38. - Årets Haglebutur var svært vellykket. Elevene oppførte seg eksemplarisk, og mange gikk den lange turen, forteller gymlærer Geir Olsen.

Omtrent 100 elever hadde felles avreise med buss på formiddagen tirsdag 20. september. Etter en times mars fra startpunktet, var første pause ved Kokkenvannet klokka 11:30. Elevene var delt inn i grupper på 8 – 10 elever, delvis på tvers av undervisningsgrupper, og løste oppgaver i utlagte poster. Etter felles lunsj ved Fagerfetsetra, kunne elevene velge mellom to ruter videre. Mange gikk over Haglebunatten. Totalt gikk elevene omtrent en mil.

Sosialt i lavo
Elever og lærer sto for underholdning i lavvoen på kvelden. Lavvoen var også ramme for et fellesmåltid tilberedt av 12 elever fra VK1 kokkefag. Disse elevene har friluftsmat som valgfag under kyndig veiledning av lærer Finn Hansen. Menyen besto av suppe av reinsdyr og rotfrukter, og stekt laks med rømmesaus.

Grundig dokumentasjon
Med på turen i år, var også en journalist fra mediehuset Drammens Tidende. Det blir nå laget en 13 minutters film som skal sendes på TVDrammen etter høstferien.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.