Frisørelever kåret i mesterskap

Av seks deltakere fra skolen, kom to hjem med pokaler for henholdsvis 2. og 3. plass i Buskerud-mesterskap i frisering. I tillegg fikk Åssiden vandrepokalen for høyest samlet poengsum.

Christina Bråthen (17) fra 2FRB fikk andreplass i klassen moteklipp av dame. – Jeg klippet en rød bob med en brun underfarge, sier Christina og forteller at hun fikk inspirasjonen fra NM i frisering som foregikk i Oslo i februar. Hennes klipp ble blant annet vurdert etter krav om kreativitet og at den skiller seg ut. Canan Almaz (17) kom på tredjeplass.

Lang arbeidsdag
Mesterskapet er en årlig begivenhet, hvor elevene fra alle skoler med frisørlinjer i fylket kan melde seg på. Lærlinger konkurrerer i egne klasser. Elevene møtte på Sole klokka 10 søndag formiddag og opplegget varte til åtte på kvelden. De skulle blant annet jobbe ut fra en arbeidstegning. - Det å ha deltatt i et mesterskap er et ekstra pluss når vi skal ut å søke jobb, understreker Silje Kristin Granly (17) fra 2FRB og Melek Tug (22) fra 2FRC.

Trening i egen salong
Praktisk trening får elevene i frisørsalongen i A-bygget, hvor de tar imot kunder fra skolen og fra nærområdet ellers. Salongen holder åpent fra klokka 8 til 15 på tirsdager og mellom 8 og 11 på fredager. Timer kan bestilles på 32 24 61 56.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.