Franske elever på Åssiden

For andre året på rad har avdelingen for hotell og næringsmiddelfag franske elever og lærere på toukers utvekslingsbesøk. I uke 3 laget de utenlandske elevene en femretters lunsj på Liejordet sammen med skolens egne elever.

Den femretters lunsjmenyen var satt sammen av Åssidens elever på forhånd, mens tilbereding og servering ble gjennomført i fellesskap. En kort velkomsttale ble gjort både på norsk og fransk. Temaet var norske råvarer med fransk vri, og omfattet blant annet både fiskepudding og reinsdyr i fransk innpakning. De franske elevene går på en linje som har et internasjonalt fokus, og utenlandsopphold er obligatorisk. Hele ni av dem har planer om å hospitere på norske hoteller og restauranter i juli og august.

Norske tradisjoner er spennende
- Det viktigste for elevene er språk, norsk kultur og tradisjoner. Ingen av oss har vært i Norge før, og mange av dem har heller aldri vært på utenlandsopphold tidligere, forteller lærer i hotell- og resepsjonsfag, Christophe Le Faucher.

- Førsteinntrykket våre elever sitter igjen med, er at dere har store hus her i Norge, og at undervisningen foregår i en svært uformell setting. Hos oss kaller ingen elev meg med fornavn, men bruker Mr. Le Faucher, sier Christophe. Han påpeker også at enkelte norske hårfrisyrer og bruk av piercing ikke ville blitt godkjent i hans franske skole.

Praksis også i bedrift
Den siste uken i Norge skal brukes på utplassering i hoteller og restauranter i Drammen, Oslo og på Geilo, før avslutningsmiddag i Drammen og felles avreise tilbake til Frankrike i slutten av uke 4.

Gjenvisitt i mars
Utvekslingsprogrammet er todelt, og 10 elever fra Åssiden skal på tilsvarende opplegg i Frankrike i mars. Opplegget er finansiert gjennom tildeling av Comenius-midler, underlagt EUs utdanningsprogrammer.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.