Fårikål til rusmisbrukere

Syv elever fra VK1 kokk og servitør stilte med 70 porsjoner fårikål på Kirkens Bymisjons kafé i Drammen. Dette skjedde på fårikålens dag i uke 39. Kafeen har mennesker med et aktivt rusmisbruk som målgruppe, og hver torsdag kveld serveres gratis mat.

– I dag har vi nesten dobbelt så mange gjester som vanlig, sikkert på grunn av fårkålen. Jeg håper elevene sitter igjen med noe spesielt etter dette, forteller nestleder i Kirkens Bymisjon, Eli Flåtem.

Det bekreftes av elevene: - Dette gjør inntrykk. Det er moro å kunne hjelpe de som ikke har det så godt, sier Henrik Furuholt (17) fra 2KOB.

Spleiselag på fårikål
Kokkenes mesterlaug Drammen og Opplysningskontoret for kjøtt var oppdragsgivere, og Gilde sponset råvarene, mens elevene jobber gratis for å hjelpe de vanskeligstilte.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.