Elevfinansierte datamaskiner

Fra høsten 2006 skal elevene på grunnkurs medier og kommunikasjon kjøpe eller lease sine datamaskiner. Forslaget ble enstemmig vedtatt i hovedutvalget for utdanning (HHU) torsdag 15. desember.

- Dette er veldig positivt, men forutsetningen er at det totalt ikke skal koste elevene mer enn tidligere, understreker elevrådsrepresentant Jeanette Auno. - Elevene jobber med tekst, lyd og bilde i ulike dataprogrammer, og all undervisning i mediefagene er basert på tilgang på mac og aktuell programvare. Elevenes elektroniske mapper er grunnlaget og helt nødvendige for å kunne gjennomføre eksamen. Her samler de alt de har produsert av underlag, skisser, ferdige dokumenter, forteller medielærer Randi Aarskaug. Hun påpeker også at det er mulig å ta i bruk elektroniske lærebøker i samfunnslære, norsk og engelsk, eventuelt også utvikle mappevurdering og mappeeksamen der.

Bakgrunn for saken
HHU har tidligere vedtatt retningslinjer for elevfinansiert bærbar PC for elever ved de videregående skolene. Åssiden søkte om forsøksordning for elever i utdanningsprogrammet medier og kommunikasjon.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.