Elever talte på næringslivsdager

To elever medier og kommunikasjon deltok på NHOs årlige Buskerud-messe sammen med næringslivstopper og statsråd Odd Eriksen. Jeanette Auno (18) og Nathalie Milde (18) fra 3MKA holdt foredrag om ungt samspill på en global arena for et interessert publikum.

- Det var spennende å få lov til å holde foredrag om samspill som en start på Næringslivsdagene 2006. Jeg håper vi inspirerte deltakerne både når det gjelder samspill og med å satse på unge framtidige ledere i næringslivet, sier Nathalie. Elevene snakket om hvordan få til et godt samspill mellom ungdom fra mange land og kulturer, og om de politiske simuleringene der kunnskapen om samspillet ble satt på prøve. Responsen var positiv: – Dette var kjempebra! Jeg tror de inspirerte og gav noe til deltakerne fordi de var så engasjerte og fortalte om noe de selv hadde opplevd, kommenterte Cecilie Møller Endresen, næringspolitisk rådgiver for NHO Buskerud, etter foredraget.

Innflytelsesrike foredragsholdere
Andre foredragsholdere var rektorer og professorer ved høyskoler i Buskerud og Vestfold, ulike ledere fra næringslivet, i tillegg til nærings- og handelsminister Odd Eriksen.

Globale lederaspiranter
Jeanette Auno og Nathalie Milde deltok i fjor sommer på Global Young Leaders Conference (GYLC) i USA. Konferansen samler ungdom fra hele verden, og målet er å lære dem mer om ledelse og diplomati. Åssiden vgs har tradisjon i å gi elever ved skolen muligheten til å delta på konferansen og støtter dem finansielt. Fjorårets deltakere ble også støttet av NHO, og foredraget på samspillmessen var en gjenytelse til NHO.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.