Elever på menneskerettighetskonferanse

I november dro 16 ungdommer fra Drammensområdet sammen med fem ledere fra Senter for oppvekst, for å delta på lokal menneskerettighetsskole på Haraldvangen i Hurdal.

Seminaret satte fokus på menneskerettigheter, konflikthåndtering, relasjonsbygging, demokratiutvikling og deltagelse.

- Tanken bak dette var å samle ungdommer fra forskjellige kulturer og med forskjellig bakgrunn for å lære om menneskerettigheter, seg selv og andre gjennom drama og lignende. Det var veldig gøy å se hvor like alle ungdommene var selv om de hadde forskjellig bakgrunn, sier Gloria Hellerud fra Senter For Oppvekst.

Forskjellig bakgrunn
Det er første gang det har vært en lokal menneskerettighetsskole hvor man samler norsk ungdom og minoritetsungdom fra Drammen. Åtte av disse var elever fra Åssiden vgs. Tidligere har prosjektet Bygg broer, ikke murer tatt ungdom med utenlands. Den lokale menneskerettighetskolen bygger på de samme prinsippene.

Fornøyde elever
- Alt var bra med turen. Vi ble kjent med mange nye folk, fikk nye venner, og lærte veldig mye spennende. Det har vært en ubeskrivelig opplevelse, sier Vlorentina Thaqi (1FOD). Ole Christian Løvold (1ELC) tilføyer: - Det var mye bedre enn forventet. Jeg vil anbefale turen fordi man lærer mye av det, ting man ikke lærer på skolen. Man blir også kjent med mange nye mennesker, både norske og fra andre kulturer.

- Alle godt av å dra på menneskerettighetsskole. Det er ikke bare å lære, men å tilpasse seg, og lære av det. Alt ungdommene, og vi voksne, lærte på seminaret kan brukes videre i vanlige situasjoner, legger kursleder Gloria til og understreker at det var ungdommen som gjorde jobben, de voksne har bare vært med på turen.

Finansiert av UDI
UDI har bevilget penger til Senter For Oppvekst for å få gjennomført menneskerettighetsskolen.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.