Ekstrem oppussing i elevkantina

Mens andre hadde vinterferie i snøen, brukte Shefik Januzi (18) og Javad Rassoli (18) fra 2MMA dagene til å pusse opp elevkantina i A-bygget. - Vi håper at elevene tar ekstra godt vare på kantinen fremover, sier malerelevene.

Ideen om å pusse opp kantina kom fra elevrådet samtidig som en gruppe valgte dette som "gjøre-oppgave" i forbindelse med arbeidet med pedagogisk plattform. Gruppen kaller seg "Tverrfaglig gruppe for rehabilitering av forsømte og mishandlede skolebygg" og består av ansatte i administrasjon, bibliotek og IKT-avdelingen.

Tverrfaglig pågangsmot
- Oppgaven startet med at vi skulle kjøpe nye, ferdigsydde gardiner, men endte med å bli et kjempeprosjekt som involverer flere titalls elever og ansatte. Det er så mange som er involvert at vi ikke kan navngi alle, forteller bibliotekar og hobbymalermester Rigmor Støa fornøyd. Hun understreker også at ingen som er spurt hittil har sagt nei til å gjøre en ekstrainnsats for skolemiljøet. Oppgavene har vært mange og store og elever og ansatte fra byggfag og tekniske byggfag har en naturlig rolle i prosjektet. I tillegg har for eksempel renholderne vært med å klargjøre rommet, IKT har strukket kabler fra D-bygget for å få kabel-tv, elever fra elektro, mekanisk og grafisk har hentet møbler som kontoransatte har vasket. De samme møblene skal senere både pusses og lakkes. Vaktmesterne har vært med i alle ledd.

Kjemperesultat på lavkostbudsjett
Kantina vil etter renovering romme omtrent 100 sitteplasser fordelt på småbord og benker. I tillegg vil to knallrøde skinnsofaer plasseres strategisk foran en storskjerm som tilbyr kabel-tv via prosjektor i taket. Interiøret vil gi et spennende inntrykk, med møbler i bjørk og fargeglade kvalitetsgardiner med blomster. Og storparten av møblene har tidligere vært i bruk i kafeen på IKEA, noe som gjorde kjøpesummen overkommelig selv for en skole med knappe budsjetter.

Åpning om to uker
Dersom alt går etter planen, skal den nye og innbydende kantinen være i drift igjen om drøyt to uker, kanskje med en ørliten markering av begivenheten.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.