Clemet åpnet nybygget

- Jeg har hørt rykter om at dette skal være Norges beste undervisningsbygg for byggfagene, uttalte utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet da hun foretok den offisielle åpningen av nybygget fredag 2. september.

I et tempo som passer en statstråd 10 dager før et stortingsvalg, fikk Clemet hilse på fylkesordfører Tor Ottar Karlsen, leder for Hovedutvalget for Utdanning Godtfred Rygh, fylkesutdanningsjef Tom Martinsen, rektor Dag Siljan og elevrådsrepresentanter før rektor ga henne en omvisning i bygningen. Flere pressefolk fulgte med på rundturen, hvor Kristin Clemet fikk se arbeidslagsbaser, forskjellige og fleksible romtyper, garderober, undervisningsrom for de tekniske byggfagene, glassgata, murerverkstedet og tømreravdelingen, som for anledningen var pyntet til åpningsfest på kveldstid.

Lodding av kobberrør
På omvisningsrunden i bygningen rakk Kristin Clemet dessuten å foreta en loddeøvelse, hvor hun loddet sammen to kobberrør, og hun fikk hilse på flere byggfagelever som var i sving med sine fag. Hun brakte med seg et kunstverk som innflyttingspresang til bygget fra departementet. Etter 35 minutters opphold på Åssiden, dro den travle ministeren videre til statsråd ved kongens bord. - Vi er kjempeglad for at statsråden tok seg tid til å kommet til Åssiden i dag. Hennes besøk gir et ekstra løft til vår festdag, understreker rektor Dag Siljan.

Skolebygget ble symbolsk overført fra fylkesutdanningssjef Tom Martinsen til rektor Dag Siljan med en overlevering av en elektronisk nøkkel.

Uten mat og drikke...
Spesielt inviterte gjester fikk servert en utmerket lunsj i multibruksrommet i andre etasje. Elever og lærere fra hotell og næringsmiddelfag hadde dekket et elegant bord og bød på skolens komposisjon av syltet fisk fra Buskerud, lammekarré, ratatouille, aspargesbønner, rosmarinsjy og fondantpoteter og vaniljemoussé med en kompott av høstens Eikerplommer. De fikk svært hederlig omtale av fylkeutdanningssjef Tom Martinsen.

Det ble holdt en rekke gratulasjonstaler og skolen fikk overrakt blomster og gaver fra leverandører, partnere, politisk og administrativ ledelse i fylket samt brukerrepresentanter både fra elevene og skolens ansatte.

Stor dag for elevene
– Dette er høytidelig. Hele bygget er tilrettelagt for læring, blant annet PC'er, monitorer og skjermer. Jeg er sikker på at nå blir vi mer fokusert og motivert for å lære også fordi vi får prøvd kunnskapene våre i praksis, forteller tillitsvalgt Stian Lislelid (17) fra 2TØB. Han mener at nybygget vil gjøre det enklere for elevene å ruste seg til arbeidslivet senere.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.