Byggeprosjekt i skyggen av nybygget

Påbygging og ominnredningen i blokk E ble overlevert fra entreprenøren i uke 37. En tredjedel av bygget er helrenovert. Alt ble revet ut og bare skallet stod igjen i den gamle vaktmesterskolen.

- De ansatte på avdelingen har gjort en kjempeinnsats, men vi måtte gjennomføre alternativ skolestart for elevene, forteller avdelingsleder Tom Skjelderup. Det har ikke vært ikke enkelt å være en "lærende organisasjon" under slike forhold, men resultatet blir bra. For eksempel har avdelingen fått et flunkende nytt bilverksted med topp moderne utstyr. Bilseksjonen er flyttet fra den nedlagte Filten-avdelingen, og har en tredjedel av totalt verkstedareal etter utbygging. Hussein Ahmadi (20) og Sarwand Yarhussaini (17) er godt fornøyd med det nye verkstedet: - Det er nytt og bra utstyr her, det samme som finnes på virkelige bilverksteder, forteller de.

Involvering av elever og ansatte
- Vi har også gjort omfattende forbedringer i resten av bygget, med tre nye klasserom i den nye seksjonen. Mange har jobbet seint og tidlig, malt gulv og vegger og flyttet og montert maskiner. Vi er enda ikke i orden og det utfordrende å drive undervisning med alle byggefirmaene i bygget. Elever og lærere har vært utrolig tålmodige, mener Tom Skjelderup.

Alternativ skolestart
Alle elevene på mekanisk avdeling fikk en annerledes skolestart i en uke. De fikk i stedet oppgaver som skulle løses som selvstudium, for eksempel oppgaver til innlevering som skulle vurderes i etterkant.

Fakta
Avdeling for mekaniske fag hadde opprinnelig tilhold i det gamle D-bygget som ble revet i 2004. Deretter ble avdelingen flyttet til bygg E. Verkstedavdelingen i bygg E er nå utvidet med 325 kvadratmeter. Omtrent 1/3 av dette er innredet til undervisning for bilfag. Avdelingen rommer seks grunnkurs mekaniske fag, en gruppe VK1 Kjøretøy, to grupper VK1 Elektromekaniske fag og en kombiklasse fro plate/sveis og maskinfag. Totalt huser E-bygget nå 135 elever og omtrent 20 lærere.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.