Buskerud-cup for lærlinger

Åssiden videregående skole arrangerte Buskerud-cup for kokkelærlinger i uke 41. Konkurransen ble gjennomført i samarbeid med Kokkenes Mesterlaug Drammen (KMD) og leverandører.

Lagene tilberedet en tre retters meny for seks personer på 5 timer. Menyen besto av hovedrett fisk, hovedrett kjøtt og dessert. Hovedvare i fiskeretten var flyndre med klassisk tilberedning. Hovedvare i kjøttretten var okse indrefilet. Lagene serverte hvert sitt lag med inviterte gjester i restauranten på Liejordet, som for anledningen var pyntet i høstfarger.

- Det er moro å treffe igjen tidligere elever fra skolen i en slik sammenheng, forteller lærer Sølvi Haugen. En deltaker fra Dr. Holms, Stian Andersen (18) bekrefter dette: - Det er gøy å komme tilbake og treffe kjente lærere og elever, sier Stian, og mener at konkurransen går bra så langt for hans lag.

Deltakere fra hele fylket
Årets lærlinglag kom fra Pers Hotell, Dr. Holms, Tyrifjord Hotell, Klækken Hotell, Restaurant Hallingstuene, Restaurant Bristol, Rica Park Hotell. Lagene besto av to lærlinger og en lagleder.

Ifølge retningslinjene for konkurransen skal lærlingene ha godkjent lærekontrakt i bedrift som løper til minimum utgangen av februar 2006 for å kunne delta, og de må ikke være fylt 21 år før 1. januar 2006. Buskerud-cup kvalifiserer til regional konkurranse og norgesmesterskap for kokkelærlinger.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.