1MKA i Sikkerhetsrådet

I uke 17 simulerte ungdommer et FN-rollespill i bystyresalen. 1MKA deltok i opplegget som er en del av internasjonal uke i Drammen. Rollespillet simulerte en diskusjon i FNs sikkerhetsråd og handlet om krigen i Kongo.

Elevene representere delegater fra de forskjellige landene i FNs sikkerhetsråd. De ble delt inn i grupper som skulle forsøke å løse en av verdens glemte tragedier og komme med et resolusjonsforslag.

Høytidelige omgivelser
Rollespillet foregikk i bystyresalen og skjedde i en formell setting for å likne mest mulig på på et reelt møte i møte i FNs sikkerhetsråd. Språk, kleskode, høflighetsregler og omgivelser gjorde at elevene oppfattet rollespillet som realistisk. – Det var vanskelig å komme til enighet. Situasjonen liknet nok på slik det faktisk er, mye på grunn av omgivelsene, forteller Kim Alexandersen (17 ) fra 1MKA.

Vedtak på gangen
Delegatene sendte lapper seg imellom for å kunne komme med forslag, og det ble holdt møter på gangen for å diskutere mulige kompromiss. Det var tydelig at dette var en ny opplevelse for elevene, og det meste konkrete arbeidet ble gjort på gangen under mer uformelle omstendigheter.

Rollespillet ble gjennomført som en del av Internasjonal Uke og ble arrangert i samarbeid mellom Drammen kommune, FN-sambandet og Helsingforskomiteen.

Publisert 27. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.