Studiespesialiserende på Åssiden!

Fra høsten 2006 skal det opprettes et nytt studiespesialiserende utdanningsprogram innenfor formgivningsfag. 30 heldige elever vil få muligheten til å jobbe med både bilde, kunst og film, og samtidig oppnå generell studiekompetanse etter tre år i skolen.

- Utdanningsprogrammet har et svært spennende faglig fundament, og vi regner med at dette blir et attraktivt tilbud for søkerne. De oppnår dybdekunnskap i de tradisjonelle teorifagene parallelt med fordypning i kunstfag, forteller medielærer Randi Aarskaug. Bakgrunnen for utvikling av tilbudet er de omfattende endringene i videregående skole i forbindelse med Kunnskapsløftet.

Samarbeid med medier og kommunikasjon
Elever og lærere ved medier og kommunikasjon og det nye utdanningsprogrammet skal samarbeide tett. Det er først og fremst fellesfagene som gjør dette naturlig, og det faktum at begge utdanningsprogrammene gir generell studiekompetanse. - Det er også likheter i programfagene. Formgivningselevene får muligheten til å jobbe med både bilde, kunst og film, og kunstfagene kan knyttes til medier og kommunikasjon, sier Randi Aarskaug. Hun understreker likevel at kunstfagene får sin egen profil, og ikke blir det samme som medier og kommunikasjon. Dette skal begge utdanningsprogrammene tjene på.

Ombygde lokaler
Undervisningen skal sannsynligvis foregå i bygg G, og det er mulig at man får ombygde lokaler slik at det blir tilpasset den nye linjen fra august 2006. Rommene må også tilpasses det faktum at dette blir en gruppe på 30 elever.

Publisert 26. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.