Vi er nominert!

Sekstenåringene Lene Nybø, Kristine Jahnsen og Simen Kristoffersen fra GK Medier og Kommunikasjon er alle i finalen i en nasjonal manuskonkurranse i regi av Amandus filmfestival. Manusene er sendt inn av ungdom fra hele Norge.

- Utellingen er helt enorm. Det faktum at tre av seks finalister kommer fra Åssiden, er langt over forventning. Elever fra Åssiden har imidlertid vært i finalen i manuskonkurransen hvert eneste år. Vi har vunnet hvert år med unntak av ett, hittil, forteller medielærer Randi Aarskaug stolt.

Alle vinner
De tre GK-elevene utgjør halvparten av en gruppe på seks utvalgte fra hele landet som får en helgetur til Lillehammer. Der skal de delta på manusworkshop sammen med studenter fra Den norske Filmskolen. Ungdommene skal motta proffe manustips frå studenter ved manuslinja, og utvikle ideene sine videre. Det aller beste manuset vil til slutt bli filmatisert under Amandusfestivalen og blir vist på NRK. - Det blir sikkert både gøy og interessant å dra opp dit, sier elevene samstemt.

Hva er Amandus?
Amandus er en filmfestival som arrangeres hvert år for barn og unge med interesser innenfor film og filmskaping. Max aldersgrense for å delta er 20 år. Temaet for årets konkurranse var TRAFIKK – "Ta en titt i speilet".

Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.