Vellykket filmprosjekt

På oppdrag fra Fylkesmannen i Buskerud har seks jenter fra Medier og kommunikasjon laget en film. Målet er å informere minoritetsungdom om mulighetene ved yrkesfag.

  • Av Ann-Mari Henriksen

 

Jentene bak filmen, Christine Schibsted (17), Madeleine Selvig (17), Bettina Ruhe (17), Therese Schinnes (17) og Alexandra Reyes (18), fra Medier og kommunikasjon er fornøyd. Bettina Ruhe forteller at de har intervjuet fire ungdommer, som alle har fullført en yrkesfaglig utdanning og nå er i jobb. - Vi blir kjent med en kokk, en tannhelsesekretær, en platearbeider og en grafisk trykker. Vi får et innblikk i utdanning, læretid og arbbeidssituasjonen for disse fire, sier Bettina og forteller at hun er svært fornøyd med prosjektet. - Prosjektet er stort og relevant. Det er veldig motiverende at filmen faktisk skal brukes, understreker hun.

Filmen er blant annet vist for Hovedutvalget for Utdanning (HHU), hvor den ble tatt svært godt imot. Elevene ble gratulert for strålende innsats av hovedutvalgets leder, Gotfred Rygh.

 

Distribusjon
Programmet skal distribueres gjennom TV-kanaler det er mulig å få tilgang til. Filmen skal også distribueres vederlagsfritt til videregående skoler som tilbyr yrkesfag, i Buskerud, Vestfold og Telemark. Den vil også bli tilbudt rådgivere i grunn- og videregående skoler i regionen.

 

Filmen kan lastes ned her.

 


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 25. juni 2013.