Utveksling med franske skoler

Dette skoleåret får elever på VK1-nivå fra hotell- og næringsmiddel tilbud om utveksling med videregående skoler i Frankrike. – Dette blir ikke skoletur, men et strukturert opplegg med tema og mål, forteller avdelingsleder Asle Nerhagen.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Frankrikes spesielle forhold til mat, og særlig innen temaer som ost og vin, gjør dette til en attraktiv faglig mulighet. I tillegg til matfaglig innhold, er også den kulturelle biten viktig. De to franske skolene Åssiden nå har utvekslingsprogram med, ligger i henholdsvis Tours og Bloise ca 25-30 mil sydvest for Paris. Skolene har internat, og utvekslingselevene skal bo på campus der.


Franske elever i retur
- Vi har utviklet et tilbud til omtrent ti franske elever som etter planen skal hospitere hos oss i to uker, med blant annet fjelltur med opplegg for matlaging i lavo. Opplegget skal delvis gjennomføres når våre egen elever er ute i praksis, og delvis med våre elever som faddere for de franske, sier Asle Nerhagen.

Pilotprosjekt
Dette året er første år i pilotprosjektet, og utdanningsavdelingen i fylket skal søkes om støtte. Planen er at opplegget skal inn i europeiske utdanningsprogram fra neste år.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.