Uenig i russeknute-dekning i media

Slutten av uke 15 ble preget av medieoppslag i lokalpressen som beskrev årets knuteregler for Åssiden-russen som både helsefarlige og moralsk betenkelige.

  • Av Ann-Mari Henriksen

 

- Dette er ikke helt sant, knutereglene er nemlig ikke vedtatt av russens egne organer, forteller festsjef Heidi Jellum Johansen (18) fra 3MKA. Knuteregler som dette tar samtlige Åssiden-russ avstand fra. Vi kjenner ingen som syns denne formen for russefeiring er fristende. Det er veldig viktig for oss å få frem dette fordi vi ser at oppfatningen i opinionen av russetiden blir svært feilaktig, sier Heidi.

 

Russen beklager
- Jeg beklager at forslaget til knuter innehold de tvilsomme punktene som beskrevet i avisen og på lokal-tv. Forslagene var hentet fra andre skolers hjemmesider som var linket fra russ. no. Knutereglene ville garantert aldri blitt vedtatt hos oss, understreker Heidi og påpeker at russestyret er opptatt av medrussens ve og vel. Dette kommer blant annet til syne gjennom samarbeidet med skolens helsesøster, Merete Lid, med politiet og med Trygg trafikk.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.