Tur til Mostar i Bosnia-Herzegovina

For tredje året på rad reiser en gruppe elever til byen Mostar i Bosnia-Herzegovina for å lage dokumentarfilm fra en årlig internasjonal menneskerettighetsskole.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Fire medieelever deltar fra Åssiden vg skole, Aasne Sørumshaugen (18) og Heidi Jellum Johansen (18) fra 3MKA og Jeanette Auno og Madeleine Selvig fra 2MKA. Elevene som reiser fra Drammen vil møte bosniske elever i Mostar. I 10 dager skal hele gruppen gjennomgå et omfattende program hvor kunst og kultur, menneskerettigheter, konflikthåndtering og flerkulturell forståelse står i fokus. Elevene får reise og opphold blir dekket, det eneste de trenger er lommepenger.

- Våre elever skal dokumentere det som skjer på Menneskerettighetsskolen. Gruppen skal dekke ulike funksjoner i et filmteam, men det viktigste er at de som søker har lyst og anledning til å bruke en uke av sommerferien til dette. I tillegg blir det mye jobbing i starten av neste skoleår for å redigere ferdig filmen, forteller prosjektleder og medielærer Randi Aarskaug.Menneskerettighetsskolen
Menneskerettighetsskolen er et samarbeidsprosjekt mellom Drammen kommune, Den norske Helsingforskomite, FN-sambandet og Åssiden videregående skole. NORAD og Buskerud Fylkeskommune er hovedsponsorer for reisen.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.