Storinnrykk av niendeklassinger

I uke 15 og 16 vil mer enn 1000 ungdomsskoleelever besøke Åssiden vgs. 9.klassingene skal få lære mer om innholdet i ulike fag og studieretninger. - Det er stor forskjell på Åssiden vgs og ungdomsskolen, forteller Erik Bakke (15) og Daniel Knutsen (14).

- Vi trodde vi skulle sitte og se på at elevene som går her gjorde sine ting. Men vi fikk lov å prøve selv, det var spennende å drive med koblinger. Vi har lært å lage en skjøteledning. Det var moro at det var elevene som viste oss hvordan det gjøres. Det er uansett bra med praktisk jobbing, sier Erik og Daniel og forteller at de også har møtt elever her som de kjente fra før. Guttene mener det er en fordel å få besøke forskjellige videregående skoler allerede i niende: - Det gir oss muligheten til å tenke oss om i forhold til hva vi vil, understreker de.

Krevende organisering
- På elektro tar vi i mot 35 nye elever hver dag opplegget pågår. Deretter blir elevene delt inn i stasjoner som alle skal igjennom. Hovedoverskrifter er teori, elektronikk og sterkstrøm. I elektronikkdelen lager elevene selv en diode som blinker. Dette får de med seg hjem. Vi syns det er viktig både at elevene å får lov å prøve seg i praksis, samt å ha et konkret produkt som resultat, forteller lærer Toralf Hagen. Han er også godt fornøyd med ideen om å tilby niendeklassingene utendørs pølsegrilling til lunsj.

Rett elev på rett plass
Elevbesøkene er forankret i prosjektet "Rett elev på rett plass". Målet med prosjektet er å lette overgangen mellom skoletrinnene. Et vesentlig punkt er besøk og deltakelse i ordinær undervisning etter elevenes ønske. Målgruppe for prosjektet er 9-klassinger i Drammen og Nedre Eiker kommuner. I tillegg til Åssiden deltar Drammen vg skole, Strømsø vg skole, og Eiker vg skole i prosjektet.

Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.