Spennende utstilling i IU-finalen

Etter lange dager med intensiv jobbing i Internasjonal uke (IU), skulle elevenes produkter vises frem i gymsalen. Det var stor pågang til utstillingene, som varierte innholdsmessig fra for eksempel magedans og dikt til vafler mot vold.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Hver avdeling har hatt sitt eget opplegg, og alle produkter ble stilt ut i gymsalen onsdag. Eksempler var servering av 1200 porsjoner etnisk mat på Liejordet, blant annet fra Midt-Østen, Sør-Afrika, Kina og fra mange europeiske land. Elektroavdelingen laget modeller for alternativ energi, og mekanisk og formgivning samarbeidet om en modell av et buddhistisk bønnehjul! Egenproduserte plakater, fotoutstilling og film ble også vist frem. Det var tildels stor trengsel i gymsalen, og deler av programmet måtte kjøre to ganger for at alle som ville skulle få se.

 

IU for andre gang
For andre gang er det i uke 44 Internasjonal uke (IU) på Åssiden videregående skole. Skolen bruker IU og Operasjon dagsverk som en utfordring og en mulighet til å fokusere på mangfoldet i hverdagen på Åssiden. Mer enn 1200 elever, lærere og andre ansatte har vært direkte engasjert. En frivillig lærergruppe og en elevgruppe med IU som valgfrag har vært pådrivere for å få gjennomført arrangementet.

 

Kort om OD
Operasjon dagsverk feirer i år sitt 40-årsjubileum. Siden 1964 har norske skoleelever jobbet inn mer enn 790 millioner kroner gjennom OD. Årets OD støtter voldsforebygging blant ungdom mellom 13 og 19 år i de tøffeste områdene i Sør-Afrika.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.