Sommerfine føtter

De er i sine beste år, blide og fornøyde, elevene på fotterapilinjen på Åssiden. Til tross for inngrodde negler, vorter og hard hud, er stemningen høy og arbeidsmoralen fantastisk.

  • Av Ann-Mari Henriksen

 

Bodil Ryberg Jacobsen (53) og Anne Karin Sandnes (41) studerer begge til å bli fotterapauter. Fra før av er de negledesignere, men kombinerer med fotpleie for å skape et helhetlig behandlingstilbud. Ungdomsbedriften på fotpleierlinja går så det knaker. Etterspørselen etter tjenestene som tilbys er stor, ventelistene lange og behovet stort, spesielt på våren og om sommeren. Kundene er stort sett pensjonister, og her får de svært god behandling for en billig penge.

 

Voksen elevgruppe
Elevene på fotpleielinjen er mellom 30 og 60 år. Anne Karin mener oppgavene en vanlig arbeidsdag frister kanskje ikke de yngre: - Men alt i alt er det veldig koselig. Vi får god kontakt med både medelever og kunder, forteller Bodil og Anne Karin.

 

Faglig variert
Utdanningen fram mot offentlig godkjenning som fotterapeut. Fotterapeutens arbeidsoppgaver kan deles inn informasjon og veiledning, forebygging, habilitering og rehabilitering, avlastning for å forebygge fotlidelser og behandling av fotlidelser for å nevne noe. Aktuelle arbeidssteder er sykehus, sykehjem, innen hjembaserte tjenester, i skolehelsetjenesten, innen idrett eller i egen klinikk.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.