Smaksprøve på elmek

For andre året på rad er ungdomsskoleelever blitt invitert til å tilbringe en dag ved avdelingene for elektro- og mekaniske fag. De seksti plassene ble raskt fylt opp av potensielle søkere.

Elever ved alle ungdomsskoler i regionen fikk tilbud om å tilbringe noen dager i det som til forveksling er helt likt undervisning på grunnkurset. Nesten alle de ordinære elevene ved mekanisk avdeling samt VK1 fra elektro var ute i praksis, slik at lærerne kunne dedikere seg til de besøkene tiendeklassingene.

- Dette opplegget har vi gjennomført tidligere på mekanisk, og vi er sikre på at det er et effektivt markedsføringstiltak. Det viser seg at svært mange av de ungdommene som besøker oss disse dagene, velger å søke til høsten. De som kommer hit, er allerede interessert. I løpet av disse dagene blir mange sikre på at det er dette de vil, forteller avdelingsleder Tom Skjelderup, og undrer på om hospiteringsmuligheten har bidratt til den rekordhøye søkningen til mekaniske fag ved Åssiden vg skole.

Praktisk innhold
Opplegget varte fra klokka 7:30 på morgenen til 14:00, og tiden ble i hovedsak brukt til praktiske øvelser. Tiendeklassingene var innom flere studieretningsfag, og alle laget noe konkret som de kunne ta med seg hjem.

Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.