Rekordhøy søknad til vaktmesterskolen

Aldri før har det vært så mange søkere til det 38 uker lange kursopplegget, og nesten 80 prosent av kandidatene kommer raskt ut i varig jobb. - De fleste kursdeltakerne kommer til oss via A-etat.

  • Av Ann-Mari Henriksen

 

Det er stort sett voksne menn som av mange grunner ikke lenger kan stå i sin vanlige jobb. Disse kommer til oss for å få en yrkesmessig attføring, forteller avdelingsleder Oscar Mowinckel.

 

Blått kjelpassersertifikat
- Mange driver vaktmesteropplæring, men vi er den eneste som tilbyr kjelpassersertifikat. Dette sertifikatet gjør at våre kandidater foretrekkes av arbeidsgivere, sier Mowinckel og understreker at arbeidsmarkedet er stort for vaktmestere med profesjonsutdanning. Både borettslag, offentlige bygg, kjøpesentre og andre med fyrkjeler og større vaktmesteroppdrag, er aktuelle.

 

Flytting av kurslokaler
Årets kurs innebærer mer praktisk arbeid enn tidligere. Opplæringen skal i løpet av året flyttes til Lier Videregående skole, noe som medfører arbeid for kursdeltakerne. Kursleder Tore Fjulsrud betegner dette som en enestående mulighet til god praktisk erfaring i faget.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.