Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger

Åssiden vg skole skal ha ansvar for det tekniske arrangementet for Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger 15. og 16. april. Arrangementet går på rundgang mellom de nordiske landene, og Norge er arrangør hvert femte år.

– Vi har kanskje ikke den nyeste og peneste skolen i landet, men vi har mye kompetanse og vi har erfaring med å arrangere mesterskap. Det er klart at dette krever at vi mobiliserer både ansatte og elever ved skolen. Vi vet jo av erfaring at dette er arbeidskrevende, men også veldig inspirerende for våre egne, forteller avdelingsleder Asle Nerhagen.

Mesterskapet skal gjennomføres i en helg midt i april. Blant mye annet får skolen ansvaret for organisering av arbeidsstasjoner og utstyr, innkjøp av råvarer og gjennomføring av vinsmaking. Det skal utnevnes faddere fra elevene til hvert kokkelag. For det finske og det islandske laget er det forutsatt at deres fadderelev prater godt engelsk.

Gode norske resultater tidligere
I kokkefag har de norske lærlingene svært gode resultater fra tidligere år. Det norske kokkelaget har vunnet 12 av 14 mulige mesterskap. På servitørsiden har det ikke gått like bra, men 3 seire må likevel kalles godkjent.

Viktige samarbeidspartnere
Arrangementet skal gjennomføres i samarbeid med Reiselivbedriftenes landsforening (RBL) og Opplæringsrådet for kokk-, servitør- og resepsjonsfag. I tillegg skal sentrale leverandører inviteres til å bidra.

Publisert 25. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.