Mandag morgen, surprise!

Mandag morgen mottok tre elever fra 3MKA en gladnyhet. De hadde i løpet av helgen gått videre i Ungdommens kulturmønstring i Buskerud, og helt til Landsfinalen i Trondheim. Med filmen "I stolen" sjarmerte de juryen.

Uten at de selv hadde den minste anelse, gikk David Smith (18), Henning Sandum (19) og Heidi Jellum Johansen (18) videre til Landsmønstringen i Trondheim. Heidi fikk et tips fra noen som hadde vært tilstede på Buskerudmønstringa i Ål, og hadde gjenkjent dem. - Med tanke på at ingen hadde ringt eller kontaktet oss på noen måte, måtte jeg ringe UKM, hvor vi fikk bekreftelse og gratulasjoner. Sær måte å finne det ut på, men desto mer moro, forteller hun. - Jeg er overrasket! Filmen har ikke akkurat vært mitt livsprosjekt, heller ikke er den særlig genial i våre øyne. Men det er tydelig at noen har sett på den med andre øyne, gliser David.

Ungdommens kulturmønstring
Ungdommens kulturmønstring (UKM) er et kulturtiltak for barn og unge. UKM er delt inn i tre nivåer; kommunemønstring, fylkesmønstring og landsmønstring. Alle som melder seg på til kommunemønstringen får være med. Herfra blir det plukket ut noen deltagere som representere kommunen i fylkesmønstringen. Herfra blir det fra hvert fylke sendt ca. 25 deltagere til landsmønstringen, som vanligvis arrangeres i Trondheim.

UKM er ingen konkurranse. Juryenes utvelgelse skjer på grunnlag av originalitet, kreativitet, publikumskontakt og kvalitet, og de utvalgte deltagerne skal speile bredden i den lokale mønstringen. Les mer om UMK her!

Vi gratulerer David, Henning og Heidi!

Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.