Leire og Laban på Filten

På Filten var klassene tirsdag i full gang forberedelse til onsdagens samling i gymsalen, selve høydepunktet i Internasjonal uke (IU). Lærer Kai Borgersen forteller at alle jobber med temaet vold.

Anders Bakke (16) forteller at han klipper, limer og lager dikt. – Jeg bruker de ordene i et hefte, så setter jeg det sammen, slik at det etterhvert skal bli et dikt. Det er ganske artig! Tor Jonny Reitan (15) er i full gang med sin del av arbeidet. – Jeg lager hender! Skjærer ut hender fra en plate med gulvbelegg. Jeg syns det er moro!

Tømrere mot vold
Simen Pettersen (17) og Robert Christoffersen (17) fra 2TØB, lager også plakater. – Det er et utrolig bra formål, mener Simen og Robert som syns det er helt greit å bidra til at ungdom i Sør-Afrika kan finne alternativer til vold. - Vold er ikke riktig måte å løse konflikter på, forteller Simen. På utstillingen skal de stille med en plakat, hvor deres egne tanker om vold er skrevet ned på og illustrert. De delte seg i to grupper, en med tankekart og ideer, og den andre står for design og layout. Guttene er begge veldig fornøyd med internasjonal uke, men syns ikke ALT var like bra, for eksempel underholdningen mandag.

Leire og Laban
Glenn Andre Johansen (16) på 1 BYD jobber sammen med resten av klassen på en modell av en Sør-Afrikansk landsby. Landsbyen er bygd opp av leire, sagflis, steiner og laban seigmenn I forskjellige farger. Noen sorte seigmenn som er hengt og hver seigmann har en egen skjebne. Mohammed for eksempel er hengt fordi han ble tatt på fersken i epleslang!

Publisert 25. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.