Lederskapskonferanse i USA

I uke 24 reiste Nathalie Milde (17) og Jeanette Ann Jamison Auno (18), begge fra 2MKA for å delta på årets utgave av Global Young Leaders Conference i New York og Washington. Ungdommer fra hele verden deltar i den årlige sommerkonferansen.

  • Av Ann-Mari Henriksen

 

- Vi skal besøke FN, Verdensbanken og Det hvite hus. Det sentrale er at vi skal få innblikk i internasjonalt diplomati. Vi deles inn i grupper som skal representere hvert sitt land og oppgaven er å diskutere internasjonale konflikter og å komme frem til enighet, forteller Nathalie og Jeanette.

 

Streng kleskodeks
– Det er nødvendig at alle guttene går med dress og slips, jentene skal helst i drakt eller skjørt. Ingen bare skuldre er tillatt, og skjørtet skal gå til under knærne, sier Jeanette. Hun måtte ut å handle klær kun for denne begivenheten.

 

Skolen sponser
Alt i alt koster turen ca 25 tusen kroner, hvorav kurskostnader beløper seg til 15 tusen. Åssiden vg skole bidrar med ti tusen kroner til konferansen, en sum som deles på jentene. I tillegg har de begge fått eksterne sponsorer, for eksempel NHO Buskerud, Lions Club og Kiwanis. Dette gjør turen overkommelig økonomisk.

 

Hva er GYLC?
GYLC er et intensivt og stimulerende kurs for å utvikle lederegenskaper hos unge ledere. Aktivitetene og arbeidet er konsentrert rundt temaet; "Forberede morgendagens ledere på de globale utfordringer og det ansvaret som ligger i fremtiden." Det vil bli fokusert på forskjellige globale spørsmål, inkludert kommunikasjon, diplomati, fred og sikkerhet, økonomi, internasjonale lover og menneskerettigheter, og rollen til FN.

 

Den amerikanske kongressen er arrangør av konferansen.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 25. juni 2013.