Lav oppslutning om Operasjon dagsverk (OD)

- Det virker som om det er fire alternativer for elevene: Å jobbe for pengene, legge ut 300 kr selv, skrive stil eller ta denne dagen som fravær, sier Dag Ebbe Helgerud (miljøterapaut) og forteller at hele 150 elever møtte opp for å skrive stil.

Torsdag morgen var det iskaldt og folketomt på torget. Man hadde kanskje regnet med å se en hel haug med kakeselgere, men det er vanskelig å finne elever fra Åssiden vg i sentrum. Noen få har funnet seg jobb, og stilt opp med vaskebøtte. Christoffer Kallerud (17) 2TØB, tar i et tak mot vold i Sør-Afrika sammen med kameraten Gjermund Fredriksen (17). Fra klokka 08.00 vasket de Sparebanken Øst-bygget på Bragernes. - Det var uaktuelt med stilskriving, bedre å hjelpe andre, forteller Christoffer syns ikke jobben er så ille, men det er ikke gøy at alle glaner. De er snart ferdige med vaskinga, og skal begynne med noe nytt utover ettermiddagen.

Betaler for å få fri
Det virker som om flere enn noensinne betaler kr. 300,- av egen lomme for å få en dag fri eller for å jobbe med annet skolearbeid. Kanskje sto det dårligere til med dugnadsånden hos elevene i år enn tidligere?

Publisert 25. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.