Laget stall til kua Marta

Oppføringen av en stall på Bragernes torg 13. desember var avslutningen på et lite, men relevant prosjekt for elevene i 2TYB. Stallen, som skal huse krybbe, kua Marta og to sauer, er produsert på bestilling fra Kirkens Bymisjon.

- Dette har vært et koselig prosjekt. Faglig er det veldig relevant for tømrerelevene. Elevene har laget elementer på skolen som ble satt sammen på torget. Poenget er å få det hele til å fungere sammen. Stallen symbolsk innhold, med krybbe, ku og sauer, forteller lærer Jan Paulsen på VK1 tømrer. Han mener også at det er motiverende for elevene å vite at bygget de setter kommer til å bli sett av tusenvis av mennesker i førjulstiden. Tommy Hansen (18) og Andreas Røine (17) samtykker: - Jobben har også gitt litt ekstra julestemning, mener de.

Stallen og dyrene skal bidra til at folk skal stoppe opp litt i julestria. Sannsynligvis blir dette et populært innslag i bybildet, kanskje særlig for byens mange barn.

Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.