Kokkemesterskap med jobb for malere og designere

Åssiden vg skole har ansvar for Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger 15. og 16. april. Forberedelser til begivenheten er godt i gang, og involverer også elever og lærere fra tekniske byggfag og fra medier og kommunikasjon.

- Det var tidlig klart at vi ønsket å mobilisere flere avdelinger ved skolen enn vår egen. Mesterskap er arbeidskrevende, men også faglig relevant for andre avdelinger, forteller avdelingsleder Asle Nerhagen ved hotell og næring.

Oppussing av restauranten
- Klasse 2MAA er i ferd med å pusse opp restauranten, gangen utenfor denne og kantinen. Elevene skal nå ut i utplassering, men vil fortsette arbeidet etter vinterferien for å bli ferdige før mesterskapet. Det er svært givende for klassen å kunne kombinere praktisk undervisning med noe som er nyttig for skolen, forteller lærer Roger Berglund.

Trykksakutvikling
Trykksaker som deltakerinvitasjoner, presentasjon av konkurransefasilitetene, brevpapir med dekor samt menyer skal utvikles spesielt til mesterskapet. Det gjøres som en obligatorisk oppgave for elevene i 2MKA i faget mediedesign. – For det første er dette faglig relevant. For det andre er samarbeid på tvers av linjer på skolen inspirerende, og for det tredje er det motiverende for elevene at produktene faktisk skal brukes, understreker lærer Karin Hansen.

Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.