Kirkebesøk for å lære historie

Klasse 3TFB besøkte Åmot kirke i Modum for å lære mer om livet i konsentrasjonsleirene under andre verdenskrig. Både utstilling og et foredrag fra et tidsvitne gjorde sterkt inntrykk.

Det var Wanda Hegers foredrag elevene husket best etter turen. - Talen var rørende. Når man hører om hva som skjedde, begynner man å lure på om dette virkelig er sant. Det er jo så fælt, forteller Charlotte Skarra fra 3TFB. Elisabeth Larsen er enig: - Artig å høre hvordan en enkeltperson har opplevd krigen, særlig fordi hun var å såpass sentral og viktig person. Dette ga en skikkelig tankevekker, forteller hun.

Wanda Hegers historie
Under krigen ble Wanda deportert til Tyskland med sin far. Hun gjorde en stor innsats for medfanger i konsentrasjonsleirene. Hun formidlet brev og beskjeder, forsendelser av matvarer og medisiner.

Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.