Global Young Leaders Conference

Også i 2005 vil skolen gi økonomisk støtte til en eller flere elever som ønsker å delta på Global Young Leaders Conference i New York og Washington DC, USA. Ungdommer fra hele verden deltar i den årlige sommerkonferansen.

  • Av Ann-Mari Henriksen

 

 

Tidligere deltaker David Christian Smith (3MKA), anbefaler alle som har mulighet til å skaffe midler, til å være med. – I løpet av et 10 dagers opphold får deltakerne besøke FN, Verdensbanken og Det hvite hus, for å nevne noe. Hele poenget er av vi skulle få innblikk i internasjonalt diplomati. Alle deles inn i grupper som skal representere hvert sitt land og oppgaven er å diskutere internasjonale konflikter og å komme frem til enighet, en resolusjon, forteller David og understreker at det er strenge krav til antrekk: – Det er nødvendig at alle guttene går med dress og slips, jentene skal helst i drakt eller skjørt. Ingen bare skuldre er tillatt!

 

Skolen sponser
Åssiden vg skole bidrar med ti tusen kroner til konferansen. Dersom flere elever drar, blir summen fordelt på deltakerne. Alt i alt koster hver deltaker ca 25 tusen kroner, hvorav kurskostnader beløper seg til 15 tusen. Flere av de tidligere deltakerne har klart å finne sponsorer til restbeløpet, slik at kostnadene ble overkommelige. I 2005 blir det fjerde gang Åssiden vg skole bidrar økonomisk til elevdeltakelse på konferansen.

 

Hva er GYLC?
GYLC er et intensivt og stimulerende kurs for å utvikle lederegenskaper hos unge ledere. Aktivitetene og arbeidet er konsentrert rundt temaet; "Forberede morgendagens ledere på de globale utfordringer og det ansvaret som ligger i fremtiden." Det vil bli fokusert på forskjellige globale spørsmål, inkludert kommunikasjon, diplomati, fred og sikkerhet, økonomi, internasjonale lover og menneskerettigheter, og rollen til FN.

Den amerikanske kongressen er arrangør av begivenheten.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.