Garantert jobb i spennende yrke

- Det er kjempemoro å gå på grafisk! Jeg valgte denne linja fordi jeg ville prøve noe annerledes og utradisjonelt, forteller Heidi Merethe Larsen (17) i 2GRA. I hele Norge finnes det kun tre skoler som tilbyr grafisk produksjon, og Åssiden er en av dem.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Harun Gezen (17) var nysgjerrig på hva en slik linje kunne gi, og angrer ikke på sitt valg. - Jeg gleder meg til vi skal ut på utplassering etter høstferien. Jeg skal til et firma her i Drammens-området som heter AmcorFlexibels, ser frem til å prøve meg i arbeidslivet. Heidi, som har fått praksisplass på Lyche, tror også det blir spennende å prøve ut teorikunnskapene skolen har gitt. – Det er første gang vi skal ha praksis, så det blir gøy å prøve seg! I tillegg får jeg et lite innblikk i hvordan mitt fremtidige arbeidsliv blir, forteller hun.

Både Harun og Heidi mener det er bra at de får grunnleggende praktiske kunnskaper veldig tidlig, så de kan arbeide seg oppover når de blir kastet ut i arbeidslivet etter to år som lærlinger.

 

Lett å få jobb
– Allerede første skoledag var det bedrifter som kom og ba om lærlinger. I denne bransjen er det jobber å få, markedet er utsulta på både lærlinger og fast ansatte, så her kommer de så og si og kaster seg over deg, forteller de kommende trykkerne fornøyd.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 26. juni 2013.