Full fart i byggeprosjektet

- Vi har store forventninger til å skape bedre forhold for undervisningen til teknisk byggfag og byggfag. Samtidig få vi et undervisningsbygg som er fleksibelt, forteller brukskoordinator Knut Ivar Ortun.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Sammen med elever og ansatte fra teknisk byggfag og byggfag, ser brukskordinator Knut Ivar Ortun frem til resultatet. – Det viktigste er å få bedre lokaler og at alle blir samlet. Vi slipper transport, og hele Åssiden vg skole samles på Åssiden, sier Knut Ivar Ortun og understreker at både lærere og elever bidrar med innspill til innredningen av bygget.

 

Alt etter planen
Nå er bygget lukket, det vil si at bygget er tett. Tak, vegger og vinduer er satt inn. Det neste steget i byggefasen er inndelingen av de innvendige veggene. Deretter må de forbrede anbud, inventar og undervisningsutstyr. - Alt har gått helt etter planen, sier Knut Ivar Ortun fornøyd. Dersom alt går som planlagt også fremover, skal bygget stå ferdig og klar til bruk før skolestart neste år.

 

Lang prosess
Siden 1979 har avdelingene for byggfag og tekniske byggfag vært lokalisert i leide lokaler i den gamle Filtfabrikken, Øvre Storgt. 104. Gjennom årene er det jobbet for å finne nye og bedre løsninger. Byggestart på nytt undervisningsbygg var februar 2002 og nå er bygget halvveis ferdig.


Publisert 25. juni 2013, oppdatert 27. juni 2013.